Ondanks het feit dat de foto’s uiteindelijk stunning waren, was het toch wel een dingetje toen Miu Miu de piepjonge Hailee Steinfeld afgelopen voorjaar voorstelde als ‘het nieuwe gezicht van’. Niet iedereen vond het gepast een kind voor zo’n volwassen taak te stellen. Anderen zagen geen verschil tussen een actrice van veertien en een model van zestien en maakten er geen big deal van.

ONE DAY YOU’RE IN…
Vond creatief directeur Miuccia Prada Hailee achteraf toch ook wel iets te jong om van top tot teen in designer kleding te lopen? Kleding die een normale veertienjarige van haar lang-zal-ze-leven niet kan betalen. Of was ze sowieso wel weer toe aan iets anders? Hoe dan ook, in dit vandaag vrijgegeven campagnebeeld van de nieuwe resortcollectie – geschoten door David Sims – spotten we niet Hailee, maar de twintig jaar oudere rot in het vak Guinevere van Seenus.

HOLLANDS GLORIE

Van Seenus is van oorsprong Nederlandse, maar groeide op in de States en heeft een behoorlijke staat van dienst. Van campagnes voor Armani cosmetics, Marc Jacobs, DKNY, John Galliano en Calvin Klein tot shows voor Chanel, Prada, Missoni, Comme des Garçons en ja, wie eigenlijk niet?

Goeie catch dus voor Miu Miu. En het Italiaanse modehuis weet hiermee opnieuw de gemoederen bezig te houden – misschien wel de belangrijkste reden voor haar keuzes. In ieder geval is nu wel bewezen dat Miu Miu iedereen staat; jong en oud.

Zien! Hollandse modellen tijdens Parijs Fashion Week >