Niet Givenchy’s Riccardo Tisci, niet Saint Laurents Hedi Slimane, niet accessoire-ontwerper Alessandro Michele, maar Gucci’s eigen Tom Ford is nu dé nummer 1 kandidaat om Frida Giannini bij Gucci op te volgen. Althans, zo wordt er du moment in de wandelgangen gefluisterd.

Die zag niemand aankomen. Maar Tom Ford, die zich sinds zijn vertrek bij het Italiaanse modehuis volledig focust op zijn eigen label, zou naar verluidt toch echt oren hebben naar een grootse rentree in de Gucci-ateliers. De Amerikaan stond een decennium lang, van 1994 tot 2004, aan het roer bij de Gucci Group (eerst als creatief directeur van Gucci, later daarnaast ook nog die van Yves Saint Laurent) en startte na zijn vertrek zijn eigen label.

Een eventuele terugkeer van Ford bij Gucci zou wél het vreemde feit dat Frida Giannini, zonder pardon en zonder afscheidsshow, vervroegd de laan uit werd gestuurd enigszins verklaren. Wil Gucci op de aanstaande fashion week in Milaan de rentree van Ford groots aankondigen? We houden het in de gaten.

Geen celebrity afscheidsfeest voor Frida Giannini >

John Galliano verandert de naam van Maison Martin Margiela >