De modewereld schudde afgelopen jaar flink op zijn grondvesten en de geruchten waren bepaald niet van de lucht. Want zou Raf Simons, creative director van Jil Sander, het stokje overnemen van John Galliano, nadat die zich antisemitisch had uitgelaten? En wat gebeurde er dan met het label Jil Sander? En zou Hedi Slimane de nieuwe ontwerper van Yves Saint Laurent worden? 

 
DE MODEWERELD OP ZIJN KOP
Waar rook is, is vuur. Want net een paar dagen voordat het modegeweld losbarst in de stad van de mode, Parijs dus, worden er allerlei geruchten bevestigd. Zo neemt modeontwerper Raf Simons afscheid van het label Jil Sander en komt de 68-jarige Jil Sander terug als hoofdontwerper bij haar eigen label. En nu blijkt ook dat het gerucht rondom Hedi Slimane voor Yves Saint Laurent niet zomaar gebakken lucht was. Want hoewel alles vorig jaar nog werden ontkend op Twitter, klapte een anonieme bron uit de school aan AFP, een Frans nieuwsmedium: ‘Slimane wordt de nieuwe creative director van YSL. Het contract is getekend door beide partijen.'
 
RAF SIMONS NAAR DIOR?
Nu is er nog één hardnekkig gerucht over: wordt Raf Simons echt de nieuwe hoofdontwerper van Dior? Aan de modestoelendans lijkt voorlopig in elk geval nog niet een einde te komen.

  
Ondertussen is Milaan Fashion Week in volle gang. Vergaap je aan wat showstoppers >