In februari 2017 zou het er zijn: Haussmann. Een volledig nieuw luxe warenhuis aan het Amsterdamse Rokin, van zo’n 7000 m2, van volledig Nederlandse makelij (want: een initiatief van een groep Nederlandse ondernemers en investeerders). Maar niet dus. Zo lijkt vandaag de teleurstellende boodschap.

De reden? Volgens een voorlichter heeft het te maken met het vertrek vorige maand van Haussmann-topman Frans van der Kraan, die momenteel nog steeds geen opvolger heeft. Naar verluidt zou Van der Kraan moeite hebben gehad met het aantrekken van labels uit het hoog segment.

‘Van Der Kraan is de man met visie als het gaat om conceptontwikkeling. Zijn vertrek vormt voor ons aanleiding om opnieuw te bekijken waar we momenteel staan en of het realiseren van een luxe warenhuis een realistische optie is,’ laat de voorlichter aan NRC weten naar aanleiding van een bericht op RetailNews.

‘Het is nog te voorbarig om te zeggen dat het niet doorgaat, maar er liggen meerdere mogelijkheden op tafel om invulling te geven aan het pand. Welke opties dat zijn, kunnen we momenteel nog niet zeggen.’

Er is dus nog hoop; de woordvoerder van Haussmann ontkent dat het plan voor het luxe warenhuis volledig van de baan is. Maar hij bevestigt ook dat medewerkers die het warenhuis moesten realiseren tijdelijk van het project zijn gehaald.

We houden het in de gaten.

Bekijk hieronder het promofilmpje dat door Haussmann was gemaakt:

youtubeView full post on Youtube