Nog maar twintig lentes jong, 1.77 meter lang en groene ogen die knallen van iedere modepagina. Geen wonder dat Cara Delevingne de nieuwe lieveling van de modewereld is. Niet alleen scoort de Britse cover na cover, ook liep ze tijdens het afgelopen s/s 2013-seizoen meer shows dan wie dan ook en schitterde ze in talloze campagnes. Als kroon op haar razendgoede jaar kreeg Cara onlangs de British Fashion Award voor Model of the Year in handen gedrukt. Tja, ook wij zijn fan. En wel hierom…

GEKKE BEKKEN
Ondanks haar irritant fraaie poses op en naast de catwalk, neemt Cara Delevingne zichzelf in haar vrije tijd allesbehalve serieus. Van gekke outfits (met als favoriet de hot dog) tot oncharmante gezichtsuitdrukkingen; Cara’s Instagram-pagina vrolijkt instant op.

VICTORIA’S SECRET
Waar de andere Victoria’s Secret-modellen tot in den treure hun kushandjes uitvoerden, deed Cara als newbie lekker haar eigen ding tijdens de lingerieshow der lingerieshows. Verfrissend en een zeer welkome verandering van spijs. Sorry Doutzen.

ANNA KARENINA
Ze scoorde een bijrol naast Keira Knightley in Anna Karenina. Ondanks de luttele minuten waarin Cara in de film te zien is kreeg ze een aardige key role en mocht ze als minnares van Graaf Vronsky hevig zoenen met Aaron Taylor-Johnson. Ruilen?

HARRY STYLES
Oké, we slaan toch even deze weg in. Cara Delevingne had dus een hot and heavy romance met boybander Harry Styles (die, als je goed kijkt, verdomd veel lijkt op een jonge Mick Jagger. Heus.) En och, wat houden wij van smeuïge romances tussen modellen en zangers. Vooral als het er ook op de catwalk vanaf spat (zie de Burberry s/s 2013-show).

Maar toen, als donderslag bij heldere hemel, was het plots voorbij. Poef! Al snel werd de notoire vrouwenversierder met Taylor Swift(ly) gespot (juk) en leek Cara het backstage bij de Victoria’s Secret-show ineens wel erg gezellig te hebben met Justin Bieber (wederom: juk). Wat is er gebeurd? Stond Harry langer dan Cara voor de spiegel (vast wel)? Stal hij haar skinny jeans (zeer aannemelijk)? Gooide Taylor roet in het eten (geheid)? Wie zal het zeggen. On to the next, Cara. En geen Justin graag.
 

Ook Saskia de Brauw gooide in 2012 hoge ogen >