Na twee succesvolle samenwerkingen met modeontwerper Antoine Peters, is het nu de beurt aan de talentvolle Iris van Herpen. Resultaat: de Iris van Herpen x United Nude schoen. Een enkellaars die ook te zien was tijdens de autumn/winter 2010 calwalkshow van Iris en is geperfectioneerd tot in de puntjes.

De schoen – met opvallende rondingen en gouden details – is geïnspireerd door driedimensionale vormen, met een knipoog naar de beruchte hoef-schoenen van Alexander McQueen

Bekijk hier ook de s/s 2010 catwalkshow van Iris van Herpen >

HEBBEN?
Voor een luttele € 1.000 staat er een echt paar ‘Irissen’ in je schoenenkast. De exclusieve schoenen komen deze maand wereldwijd uit in een beperkte oplage van 240 paar (168 paar in zwart met goud en 72 paar in ivoor met goud) en zijn o.a. te koop bij de United Nude flagshipstores in Amsterdam, New York, Shanghai en Wenen.

United Nude’s creative director Rem D. Koolhaas (neefje van die andere Koolhaas): ‘Ook voor haar volgende show maken we weer de schoenen die zowel in Amsterdam als in London op de catwalk te zien zullen zijn,’ aldus Koolhaas.

Meer informatie vind je op: www.unitednude.com & www.irisvanherpen.com.