Guilty! Het is een feit: Galliano trekt aan het kortste eind. De Britse designer is vandaag door het Parijse gerechtshof schuldig verklaard voor het doen van racistische en anti-semitische uitspraken aan het adres van aanklagers Geraldine Bloch en Philippe Virgiti. Hij zal in totaal een boete van € 6.000 moeten lappen.

De maximale straf die in Frankrijk kan worden toegekend aan iemand die zijn handen brandt aan het beledigen van iemand op basis van zijn of haar afkomst, religie, ras of etniciteit, is zes maanden gevangenisstraf en een boete van € 22.500. In die zin mag de oud-Dior-ontwerper dus in zijn handjes klappen. Maar zijn advocaat Aurélien Hamelle pleitte voor volledige vrijstelling van enige vorm van straf. Dus feest zal het zeker niet zijn bij Team Galliano.

Hoe zat de Galliano-vork ook al weer in de steel? >

De designer – die overigens vandaag zelf niet aanwezig was bij de zitting – verklaarde eerder zich niets te herinneren van de twee betreffende incidenten in het Franse café Le Perle en te lijden aan fikse alcohol- , slaappillen- en valiumverslavingen.

Zijn desondanks vele spijtbetuigingen en het feit dat hij sinds het begin van Galliano-gate in behandeling is voor zijn verslavingen hebben dus niet kunnen voorkomen dat de designer schuldig werd bevonden.

Zijn ontslag bij Dior én zijn eigen lijn was eerder al een grote straf voor John Galliano >