Karl Lagerfeld heeft wéér een award binnengesleept.

Tussen het schrappen van zijn eigen show en de New York Fashion Week door had de Kaiser himself toch nog tijd om de prijs op te halen. Dit keer werd het de Fashion Visionary Award die door het Amerikaanse Couture Council of the Museum at the Fashion Institute of Technology – zo, dat is eruit – wordt uitgereikt.

‘BRILJANT EN MAGISCH’
Tijdens een lunch keken o.a. Rachel Zoe, Lauren Bush, Leigh Lezark, Diane Kruger en Anna Wintour toe hoe Karl zijn zoveelste award in ontvangst nam.

Opmerkelijk detail: tijdens de exclusieve lunch kregen de gasten kip en groenten voorgeschoteld, maar meneer Lagerfeld eiste asperges, zongedroogde tomaatjes en een schijfje citroen… Het geheim achter zijn strenge afslankregime?

Bekijk hier de a/w 2010 collectie van Chanel >

Maar goed, terug naar de prijs. De jury verkoos Karl tot winnaar vanwege het plezier en de energie die hij mode meegeeft. Daarnaast is Lagerfeld ‘altijd hip en relevant gebleven, briljant en magisch.’

Zelf hield Kaiser Karl het wat korter: ‘Ik probeer altijd het verleden te vergeten en vooruit te gaan. Dus mode is perfect voor mij.’ Kort maar krachtig dus.

Met het winnen van de prijs treedt de grootmeester in de voetsporen van o.a Dries Van Noten, Isabel Toledo en Alber Elbaz, die de prijs in voorgaande jaren in ontvangst mochten nemen.

Gefeliciteerd Karl!