Karl Lagerfeld heeft – gezien zijn drukke bestaan – vast al ontelbare adembenemend mooie hotels van binnen gezien. Oog voor hotelinterieur-details heeft-ie daarom ongetwijfeld. Niet heel gek dus dat de – toch al rondschnabbelende – ontwerper gevraagd werd het herontwerp te leiden voor Hotel Métropole Monte-Carlo in – jawel, Monte Carlo. En als de heer in kwestie iets doet, dan doet-ie het ook meteen goed.

KARLS FRESCO

De buitenkant en het restaurant van het hotel zullen onder handen worden genomen door monsieur Karl en het eindresultaat gaat er behoorlijk kunstzinnig uitzien. Eén van de belangrijkste kenmerken van het project zal een fresco-achtige installatie zijn, bestaande uit vijftien glazen panelen met grote foto’s, die het verhaal vertellen over de reis van één van de helden uit de Griekse mythologie, Ulysse. Denk: zwart-wit, glanzend, en – obviously – in een modieus jasje gestoken.

Hilarisch: Katy Perry’s nieuwe lover, en natuurlijk al jaren eigenlijk Karls liefje, Baptiste Giabiconi heeft als Griekse god(in) in een toga-jurk ook een aandeel in het geheel…

Kijkvoer: Michael Pitt voor Prada >