Kirsten Dunst en Garrett Hedlund bewijzen dat ze niet alleen een fantastisch duo in de liefde zijn, ook op creatief gebied vullen ze elkaar fantastisch aan. En dat allemaal dankzij de capsulecollectie van Amerikaanse label Wren. We leggen uit; Dunsts stilist Leith Clark heeft samen met Melissa Coker (van Wren) een eenmalige collectie gemaakt, waarvan – suprise, suprise – Kirsten het gezicht is. En wie kan zo'n prachtig model beter vastleggen dan de man die haar al tijden door een roze bril bekijkt? Juist, fotograaf en vriendlief Garrett Hedlund. Bekijk alle beelden van het lookbook hier >
 
Ook zusjes Kate en Laura Mulleavy van Rodarte hebben het nieuwe gezicht van hun label in eigen vriendenkring gezocht. Voor Rodartes nieuwe, twaalf minuten durende modefilm This Must Be The Only Fantasy kruipt niemand minder dan BFF Elijah Wood in de rol van Trevor; 'een in mysterie gehuld, koninklijk personage'. Hoe dat er in de praktijk uit gaat zien is nog even afwachten. De film, waar ook modellen Guinevere van Seenus en Sidney Williams in spelen, komt pas eind juli uit.
 
De zusjes Mulleavy sleepten eerder dit jaar nog een award in de wacht >
 
Suzy Menkes, de Britse modejournaliste die bekend staat om haar scherpe pen, heeft een nieuw slachtoffer, eh… onderwerp gevonden om over te schrijven; Paus Benedict. Ze spotte tijdens het AltaRoma-seizoen, het Italiaanse haute couture-evenement dat vorige week plaatsvond, een nieuwe trend die volgens haar te maken heeft met de beste man. Na veel 'sex-pot, breast-having, leg-exposing outfits of the bunga bunga world of Silvio Berlusconi' is het nu tijd voor meer kuise looks, die volgens haar te maken hebben met de aanstelling van de nieuwe paus. Dat is nog eens trendspotten van het hoogste niveau.
 
Suzy Menkes ziet deze maand een flinke selectie van haar vintage collectie onder de hamer gaan >
 
Lanvins Alber Elbaz houdt wel van een ongewone campagnefilm. We noemen: de hilarische dansjes van modellen Karen Elson en Raquel Zimmermann op Pitbulls nummer I Know You Want Me en de 'gewone mensen' die hij castte voor de a/w 2012-campagnevideo. Ditmaal zijn Edie Campbell (in diverse outfits én pruiken!) en verschillende manspersonen te zien, die allen bijzondere statements doen; 'Ugh, love.', 'Are you Lanvin? Am I Lanvin?' en veel meer. Naar beneden scrollen en kijken dus.
 
Zien: álle campagnes van herfst/winter 2013 >
 
Diane von Furstenberg heeft modeblogger Natalie Joos een exclusief kijkje gegeven in haar goed bewaarde archieven (zelfs Dianes eigen kleindochter wist niet van het bestaan af!). Prima reden om die kleding gelijk eens uit de kasten te halen, ze aan te trekken bij modellen Tali Lennox, Lisa Love en Elizabeth Gilpin en een complete fotoshoot én filmpje te schieten. En dat is dus precies wat Joos deed. Bekijk alle foto's op haar blog Tales of Endearment en het filmpje (mét interview met Diana zelf) onderaan deze pagina.
 
LANVIN A/W 2013-CAMPAGNE

youtubeView full post on Youtube

 
DIANE VON FURSTENBERG