De Victoria’s Secret Angel was al ver voor ze vleugels kreeg het gezicht van het casual merk Velvet by Graham & Spencer. In 2004 poseerde ze voor het eerst in hun campagnes. En anno 2013 mocht Lily zich voor het eerst ook met de collectie bemoeien. Het resultaat: een Lily Aldridge for Velvet-capsulecollectie vol basic tees, truien en hops, over het hoofd te gooien jurken.

Aan onze collega’s bij de Britse ELLE deed het model, dat in 2012 dochtertje Dixie kreeg van manlief en Kings of Leon-frontman Caleb Followill, één en ander uit de doeken. ‘Het is iets wat ik altijd al wilde doen. Andere mensen hebben me ook voor dit soort dingen benaderd, maar dat leek nooit het juiste om te doen. Ik werk nu al tien jaar met Velvet, dus toen ze me vroegen, wist ik dat ik met ze in zee wilde gaan. Zij hebben me zien opgroeien, ik vertrouw hen, ze zijn als familie voor me.’

Wat we van de collectie kunnen verwachten? Ontwerpen waar geen hogere wiskunde voor nodig was. Maar wel een stel fraaie basic items (tees en longsleeves), knitwear en zomerse jurkjes. ‘We hebben erover gesproken wat ik zou willen dragen aankomende lente en dat hebben we gecreëerd. Ik kan niet wachten tot ze me de kleding toesturen en ik het kan dragen,’ aldus Lily.

Surprise! Rihanna ontwierp make-up voor MAC >

DE RUBY JACKET

Saillant detail: Lily vernoemde de items uit de collectie naar haar goede vrienden. Én ze was nog zwanger van Dixie terwijl ze de collectie ontwierp. ‘Ik was in verwachting, dus ik had een heel ander soort respect voor het verschil in body type bij vrouwen. Ik wilde een lijn maken die toegankelijk was voor ieder lichaam.’ Lily’s favoriet uit de collectie is de Ruby military jacket, vernoemd naar haar zus (en tevens model voor o.a. Marc by Marc Jacobs) Ruby Aldridge. ‘Dat tomboy jasje over het hele vrouwelijke kanten jurkje – I just love that look.’

Zien? De collectie staat al klaar om gepre-orderd te worden op Velvet.com. Vanaf maart zal de collectie ook o.a. bij Bloomingdale's, Nordstrom, Shopbop en in Nederland bij PerfectlyBasics.nl verkrijgbaar zijn. Prijzen lopen uiteen van $59 (zo’n € 44) tot $198 (€ 147,50). Natúúrlijk werd er ook een filmpje gemaakt om de Lily Aldrigde for Velvet-collectie aan de man te brengen. Bekijk ‘m hieronder:

LILY ALDRIDGE FOR VELVET

vimeoView full post on Vimeo