En dat is er niet zomaar eentje. Doel van de collectie: het regenwoud in het Amazonegebied redden. Milieuactivist die het Britse model is, lanceert een juwelenlijn die volledig uit duurzame sieraden bestaat gemaakt van wild rubber (wat uit bomen wordt gewonnen zonder bedreiging van het regenwoud), én gaat de volledige opbrengst naar het WWF en Sky Rainforest Rescue, waar Lily ambassadeur van is.

AAN DE TAP

Rubber dus. Maar wie hierbij terugdenkt aan zijn eigen gefreubel met roze rubbervellen en kartelscharen uit de knutselwinkel in de jaren tachtig moet even goed de campagnekiekjes bekijken. De collectie wordt exclusief verkocht op stylistpick.com en bestaat uit stijlvolle kettingen, ringen en armbanden. En de 25-jarige Lily was betrokken bij het hele proces; van het rubbertappen in Brazilië tot het ontwerpen.

Saillant detail: ondanks het duurzame productieproces zijn de sieraden alles behalve duur. Prijzen lopen uiteen van 10 tot 100 pond. Shoppen kon vanaf vandaag, op stylistpick.com. Maar de voorraad is er meteen als een malle doorheen gegaan. Nieuw retourtje naar Brazilië, Lily?

Lily verscheen op het afgelopen MET Gala in een duurzame jurk van Vivienne Westwood >

Brown, Product, Cuisine, Ingredient, Finger food, Dessert, Tan, Rectangle, Beige, Confectionery,