Het jongere en goedkopere zusje van Missoni, M Missoni, lanceert een speciale kledinglijn voor het goede doel. Samen met OrphanAid Africa – waarvan Angela Missoni’s dochter Margherita Maccapani Missoni voorzitter is – ging het label aan de slag met een twaalfdelige capsulecollectie. De opbrengst komt ten goede aan weeskinderen in Ghana.

ZIGZAG
Spannend: de capsulecollectie is de eerste kledinglijn die Margherita Missoni zonder haar moeder ontwierp. Verwacht echter geen gekke escapades. De Missoni-telg ging voor safe en doopte het befaamde zigzag-patroon in de kleuren rood en roze.

Karl Lagerfeld lanceert twee gloednieuwe, goedkopere lijnen >

‘De keuze voor de kleuren was helemaal instinctief, een combinatie die ik het leukste vond’, jubelt Margherita Missoni aan WWD. ‘Roze is symbolisch, het verwijst naar je kindertijd, en rood refereert weer naar Afrika. Samen passen ze bovendien enorm goed bij elkaar.’

De capsulecollectie – met o.a. T-shirts, jurken en shoppers – wordt op 10 november gelanceerd in Milaan. Hebben? De lijn is beschikbaar in alle M Missoni-winkels, maar vanaf 16 november ook online bij Yoox.com. Het beste nieuws: de prijzen zijn opvallend klein. Zo is het duurste item een regenjas van € 120. Shopze!