En het was weer een jurkenparade van heb ik jou daar, gisteravond op de rode loper. Trotse designers, skitterende modellen, muzes, actrices, zangeressen en Anna Wintour; tout Hollywood en beroemd Londen en New York was present en had zich in haar mooiste (geleende) robe gehesen. Maar hé, wat wil je, op een avond die draait om de inluiding van de Metropolitan Museum mode-expo van het Costume Institute (geheel in het teken van de twee Italiaanse ontwerpsters Elsa Schiaparelli en Miuccia Prada)?

KLEUR BEKENNEN

Kleur was duidelijk het nieuwe zwart. Een hele rits celebs was pretty in pink (Karlie Kloss, Emma Stone, Amber Heard, Emily Blunt en host van het rodeloperevent Eletrra Weiderman). Ze brachten daarmee een ode aan Elsa Schiaparelli's signature kleur. En natuurlijk waren de Prada-jurken ook flink vertegenwoordigd (Gwyenth Paltrow, Diane Kruger, Jessica Biel, Anna Wintour) en koos een boel celebs voor een glittery gouden creatie als tribute aan Miuccia Prada (Jessica Pare, Lana Del Rey, Jessica Alba, Karolina Kurkova, Cameron Diaz, Scarlett Johansson en Carey Mulligan). Laatstgenoemde maakte van de gelegenheid gebruik voor het eerst flink met haar – in het geheim omgeschoven – knoepert van een trouwring in het rond te wuiven. Perfect afgestemd op haar fishtale goud met zilveren Prada-jurk.

Wie ging aan de arm van wie naar het MET Gala 2012? >

Wie niet voor goud dan wel roze ging, koos voor (robijn)rood (Kirsten Dunst in tweedelig Rodarte, Eva Mendez, Ginnifer Goodwin) of kanariegeel – ja heus (Solange Knowles, Emma Roberts en January Jones).

Afijn, het moge duidelijk zijn. Dit moet je gewoon even zien. Tadaa: de jurkenparade! Enjoy!