Letterlijk ie-de-reen die ook maar iets voorstelt in celebland was erbij. En dat levert goeie foto’s, maar ook sterke verhalen op. WWD praat ons bij over de ins & outs van de (after)party. Waar hing men uit? Wie ging met wie? En wie flapte wat eruit? We sommen even voor u op.

> In de Temple of Dendur van het MET Museum was de grote eer o.a. aan Bruno Mars om de crowd te vermaken. Eenmaal klaar met zijn optreden vermaakte Mars zichzelf ook prima. Zo grapte hij tegen ijskoningin Anna Wintour dat hij – n.a.v. de ‘impossible conversation’ tussen Miuccia Prada en wijlen Elsa Shiaparelli, die centraal staat in MET’s nieuwste expo – zelf best graag een impossible conversation met Michael Jackson wilde voeren.  De grapjas.

AFTER THE SHOW IT'S THE AFTERPARTY
> Op de afterparty in het Harry F. Sinclair House wist Azealia Banks zelfs hoofdrolspeler van de avond Miuccia Prada’s voetjes van de vloer te krijgen. Net als die van hubby Patrizio Bertelli, Mick Jagger, L’Wren Scott, Jessica Biel en Justin Timberlake, Emma Stone, Jessica Chastain, Sofia Vergara, Kirsten Dunst, Marc Jacobs en Suzy Menkes. Laatsgenoemde droeg daarbij een ineengedeukt rood sodablikje in haar pompadour hairdo, als eerbetoon aan Shiaparelli’s surrealisme. Maar dat terzijde.

> Naar verluidt werd het uiteindelijk one hot afterparty. Letterlijk. En daarom besloot Carey Mulligan op den duur zelf maar even een raam open te gooien. Dit tot grote vreugde van mede-actrices Michelle Dockery en Laura Carmichael. Smoking time!

> Karolina Kurkova, Rachel Zoe, Jamie King, Jamie Tisch, Ashley Greene en Jessica Stam bedankten echter en kozen voor een wat minder officiële after. Wel zo hip. En hé, dan kun je tenminste tussendoor nog even je galajurk voor een dansbaarder exemplaar verruilen.

AND AFTER THE PARTY IT'S THE HOTEL LOBBY
> Geen feestje zonder after-after party. Locatie? The Boom Boom Room. Wat an sich al genoeg zegt. Karolina Kurkova, Mick Jagger, L’Wren Scott en Gary Oldman waren ook hier van de partij en zelfs Beyoncé en zus Solange maakten er een korte stop op weg naar huis. Azealia Banks verscheen, nog steeds in haar poezelige podiumpakje, met designer Alexander Wang en crew. Kirsten Dunst danste de sterren van de hemel met nieuwe lover Garrett Hadlund, ondertussen proberend de paparazzi te ontwijken. Iets wat de meefeestende Knicks-basketballer Amar’e Stoudemire met zijn twee-meter-nog-wat niet best af ging. O en hadden we al gezegd dat Ed Westwick er was? Afijn, we missed out, dat moge duidelijk zijn.

 
> En dat brengt ons bij de roddel van de avond. Nee, geen vermeende celeb-hook ups (bummer), maar een modisch gerucht. Met betrekking tot de herlancering van het modehuis Schiaparelli. Eerder lieten we al weten dat het gerucht de ronde doet dat John Galliano wel eens aan het hoofd van dit modehuis zou kunnen komen te staan. En W magazine-redacteur Stefano Tonchi was daar tijdens het MET Gala behoorlijk loslippig over. ‘Very soon they will make the announcement, so I already know a little bit too much. But I thought that it could be fun to have John back doing it — as in, Galliano,’ vertelde Tonchi volgens WWD. ‘But you know, that’s too much of a risky proposition probably. At least for America. But I think he’s really talented.’ Hmm, van de baan dus, die job voor Galliano? We houden je op de hoogte.

 
> Naast al dat gesmoes was het feit dat het MET Gala dit jaar een luttele 11.5 miljoen dollar opleverde voor het goede doel gelukkig ook onderwerp van gesprek. Goeie zaak. Op naar het MET Gala 2013! Maar niet voor we je naast de jurken, nog even alle fabuleuze kapsels van de avond voorgeschoteld hebben. Hou de site in de smiezen!

Jurkenparade! Dit droegen de celebs op de rode loper van het MET Gala 2012 >