De champagne staat koud, de make-up artiesten en stilisten staan paraat en de peperdure designerrobes kunnen gestoomd worden. Vanavond is het zover: het MET Gala 2012 (Costume Institute Gala). Wie draagt wat? En welke modellen slash actrices slash zangeressen maken hun opwachting? Wij geven je alvast een fijn voorproefje.

WIE GAAT MET WIE?
> Ja, Doutzen Kroes maakt haar opwachting op de rode loper vanavond. Aan de arm van designer Roland Mouret.

> Model Joan Smalls gaat aan de arm van Balmains Oliver Rousteing. In welke Balmain-outfit ze gehuld wordt? Dat blijft geheim. Wel verklapt Rousteing dat hijzelf een strik zal dragen.

> Rachel Zoe en hubby Rodger Berman nemen Karolina Kurkova mee als date. Wat een gezelligheid.

> Erdem Moralioglu gaat met muze Arizona Muse.

> Actrice Christina Ricci betreedt de rode loper met Thakoon Panichgul (hallo best dressed-kandidaat!).

> Michael Kors neemt Kate Upton – jawel, dat Sports Illustrated-model dat bekend werd door de ‘Dougie’ – mee als zijn date. Ook Jessica Alba, Hilary Swank en Liu Wen schreiden over de rode loper in een creatie van Kors.

> Jason Wu koos voor de langbenige Karlie Kloss. Wij zijn bij voorbaat al stikjaloers.

> Haider Ackermann wandelt over de rode loper met model Constance Jablonski.

> Model Anja Rubik gaat met ontwerper Anthony Vaccarello.

> Derek Lam en Katharina Harf (mede-oprichter van America DKMS, een organisatie die het grootste beenmergdonorcentrum van de wereld heeft) stappen samen de rode loper op. En – hier komt-ie – Harf is negen maanden zwanger. Wow.  

> Rumour has it dat Kristen Stewart in Balenciaga – waar ze het gezicht van is – op het MET Gala verschijnt. Aan de arm van hoofdontwerper Nicolas Ghesquière natuurlijk.

> Last maar zeker niet least: Donna Karan. Die gaat met… (mode)cartoon Polly Bean. Hoe? Geen idee. Wordt het tekenfiguur in karton gegoten? Gaat het om een hologram? Het zal ons benieuwen. Wat we wel weten: het fictive karakter zal een rode jurk van Karans hand dragen.   

 
AL EERDER VERKLAPT
> Alexander Wang doet gewaagd en neemt hiphopster Azealia Banks mee.

> Isabel Lucas moet haar aandacht verdelen over beide mannen van Proenza Schouler.

> Lana Del Rey en Joseph Altuzarra zetten samen de bloemetjes buiten tijdens het MET Gala.

WIE HEEFT ER EEN ONTWERPER NODIG?
Deze sterren verschijnen zonder designer aan de arm op de rode loper…

> Coco Rocha – in een (ongetwijfeld) fabelachtige vintage Givenchy-robe – maakt er een date night van met manlief James Cochran.

> Moda Operandi’s Lauren Santo Domingo heeft alleen haar Oscar de la Renta-jurk nodig.  

> Seal wie? Heidi Klum zal naar eigen zeggen hoofden doen draaien in een ‘very very lacy and very very see-throughEscada-robe. Oef.

> Actrice Carey Mulligan hijst zichzelf voor het modegala in Prada. (Of ze samen met Miuccia Prada komt is niet bekend.)

Vanavond gaat het MET Gala in New York van start. Morgenochtend schotelen we je uiteraard al het modemoois en het laatste nieuws voor. 

Meegenieten? Kan. Tijdens het MET Gala wordt namelijk live gestreamd >