Er was eens, in een land hier ver vandaan, een koning. Een schoenenkoning welteverstaan. En die schoenenkoning was – je raadt het al – dól op schoenen. Van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat ontwierp hij de meest prachtige exemplaren, met torenhoge hakken, strikjes, veren… Schoenenontwerper Manolo Blahnik ziet zijn leven als één groot sprookje en wilde zijn levensverhaal maar al te graag op die manier vastleggen in een heus sprookjesboek.

Viktor & Rolf zijn ook niet vies van een sprookje op zijn tijd >

SCHOENENKONING
En jawel, ook in de echte wereld komen sprookjes wel eens uit... Bahnik schakelde de hulp in van modejournalist en vriendin Camilla Morton en zij schreef speciaal voor hem Manolo Blahnik and the Tale of the Elves and the Shoemaker: A Fashion Fairy Tale Memoir. Zo, dat is nog eens een mond vol. De schoenontwerper kroop zelf achter zijn tekentafel om het magische verhaal te illustreren.

Het moge duidelijk zijn: dit sprookjesboek mag niet ontbreken in de boekenkast. Hebben? Manolo Blahnik and the Tale of the Elves and the Shoemaker ligt pas vanaf 22 november in de schappen, maar pre-order ‘m nu vast via Amazon.co.uk voor slechts € 11,17.

Nog niet uitgelezen? Gelukkig maakte ook Christian Lacroix een sprookjesboek >