De meest stijlvolle instagrammer van Amerika zal de CFDA-instagramaccount hosten én, zo maakt WWD net bekend, van het speciale magazine, het CDFA Journal, wordt een waar kunstwerkje gemaakt. Dit jaar werden de Belgische fotograaf Willy Vanderperre en stilist Olivier Rizzo opgetrommeld om Alexander Wang, Marc Jacobs, en Joseph Altuzarra, de genomineerden voor de hoofdprijs Womenswear Designer of the Year, als heuse grootmeesters in zwart-wit op de gevoelige plaat vast te leggen.

Maar ook er toe doende modellen (oa Kätlin Aas, Jamie Bochert, Meghan Collison, Joan Smalls, Daria Strokous en Fei Fei Sun) worden in het magazine in de spotlight gezet. ‘We tried to work with each model to show the character that is unique to them,’ aldus Trey Laird, chief executive van Laird Partners, één van 's werelds leading creatieve bureaus dat verantwoordelijk is voor het CFDA magazine.

Als kers op de taart werd de uit Buenos Aires afkomstige kunstenaar Aerosyn-Lex Mestrovic aan zijn jasje getrokken om de avond van een flinke dosis art te voorzien. De Britse designer, kalligrafeerder en creative director van muziek- en kunstlabel Earnest Endeavours, nam oa de uitnodigingen onder handen en zijn werk is verspreid door het magazine terug te vinden. Bovendien staat-ie centraal in de 30 seconden durende short films die tijdens het black-tie event zullen worden geprojecteerd op de muur.

Natuurlijk vind je op 3 juni uitgebreid verslag van de avond op ELLE.nl!

Je knippert een keer met je ogen en Rihanna is uitgeroepen tot CFDA Fashion Icon >