Met de heropening van een opgepimpte Dior-boetiek in Stoleshnikov én een gigantische expositie in het Pushkin Museum van Moskou op de planning, verkeert men bij Dior in Russische sferen.

En sinds men het bij het modehuis vermoedelijk even rustig aan doet met alcohol na het vertrek van hun 'verslaafde hoofddesigner', uit zich dat niet in het dansen van de polka op Russische wodka. In plaats daarvan koos Dior voor een Russisch tintje in de nieuwe Lady Dior-campagne met Marion Cotillard.

Marion Cotillard betuigde, net als andere celebs, haar steun aan Japan op ELLE's Japan-channel >

Et voilà, zie hier het eindresultaat. Fotograaf Craig McDean kiekte de prachtige – en al lichtelijk zwangere – Marion, vergezeld door de iconische tas in rood tweed, in het raam van een chique kamer vol Russische pracht en praal. Op de achtergrond: de kleurrijke St. Basil’s kathedraal in Moskou.

HUUP HUUP…
Maar schijn bedriegt. Omdat Marion vanwege haar zwangere toestand niet in de mogelijkheid was naar Red Square af te reizen, werd de foto in Parijs genomen en later bewerkt. Lang leve Photoshop.

Eerder werden Marion en haar Lady Dior al in New York, Shanghai, Londen en boven op de Eiffeltoren in Parijs gefotografeerd. Editie Rusland zal vanaf mei in diverse magazines wereldwijd verschijnen.

Dior verklapt voorlopig nog niet wie haar nieuwe creatief directeur wordt >