Mattijs’ cv is lastig te negeren. Na zijn studies aan Artez Hogeschool voor de Kunsten en Central Saint Martens in Londen, ging hij aan het werk voor Viktor & Rolf en Giles Deacon. In 2008 begon de modeontwerper te werken onder zijn eigen naam: Mattijs. Inmiddels heeft de ontwerper al vijf geshowde collecties op zijn naam staan en ondanks dat hij deze editie van AIFW niet showde, is hij nog lang niet uitgekeken op de modebusiness.


SHANGHAI FASHION WEEK 2010
Shanghai Fashion Week afgelopen oktober 2010 kreeg een Nederlands tintje tijdens het onderdeel ‘Dutch Fashion Here & Now’. Daryl van Wouw, Avelon, And Beyond (zie de foto repo in ELLE februari) en – inderdaad – Mattijs van Bergen toonden hier hun ontwerpen aan het Chinese publiek. Mattijs zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar de Amsterdamse modeweek weer verblijden met zijn creaties.


Amsterdam Fashion Week gemist? Kijk & lees alles rustig na >


WINTERSALON
Als onderdeel van de WinterSalon toonde Mattijs zijn favoriete stukken in Huize Frankendael. Foto’s van Mattijs’ werk door Hermanna Prinsen begeleidden de expositie. WinterSalon vond van 15 tot en met 30 januari plaats, als onderdeel van het Downtown programma tijdens AIFW. Gemist? Zwijmel weg bij de foto’s op de Salon1/ Facebookpagina en houd de website in de gaten voor een volgende Salon1/ editie.


Zin in mode-expo’s? Vlieg nú naar de VS >


SOPHIE#1234567
Never wear anything that panics the cat.’ Onder dat motto is Saskia Kruis het label Sophie#1234567 begonnen. Mattijs van Bergen en Selina Parr zijn verantwoordelijk voor de ontwerpen van het nieuwe high-end label. Zeven garderobestukken en drie accessoires, dat is de basis van het label. Elk seizoen komen daar zeven stukken bij. Het label is vanaf juli 2011 verkrijgbaar op de webshop van Sophie: Sophie-Amsterdam.com.


Kijk mee naar een compilatie van Amsterdam Fashion Week >