De Olympics-mania viert deze dagen hoogtij in Londen; bijna is het zover! Maar vóór het Olympische vuur echt aankomt in de Britse hoofdstad, steelt Karl Lagerfeld nog even de thunder van de spelen der spelen. De designer brengt op 24 juli namelijk een bezoek aan het Londense luxe warenhuis Selfridges om zijn nieuwe pop-up shop-in-shop aldaar officieel te openen.

In die shop: de nieuwe premium-lijn Karl Lagerfeld Paris Man (luxe ready-to-wear voor mannen), de fall-collectie van de 'Karl'-lijn én een Olympisch-getinte capsulecollectie met kleding en accessoires onder de noemer Team Karl. Paradepaardje van Team Karl is een T-shirt met een illustratie van der Kaiser al discusswerpend – an sich al vrij hilarisch – in zijn signature strakke pak, dasje, zonnebril én handschoentjes. Hè jammer, wij hadden Karl best eens in een kek spandex atletiekpakje willen aanschouwen...

Lezen: Karl maakt tas geïnspireerd op zijn kat Choupette >

STYLED TO ROCK
Hoewel producer Jay-Z haar volgens de geruchten het liefst linea recta naar een afkickkliniek stuurt, lijkt Rihanna nergens last van te hebben. Sterker nog: ze grijpt de ene na de andere klus met beide langgenagelde handjes aan. Haar nieuwste projectje: het produceren en co-hosten van een modische reality show genaamd Styled to Rock. Samen met designer Henry Holland, Nicola Roberts en Rihanna’s stilist Lysa Cooper zal RiRi hiervoor twaalf jonge modeontwerpers mentoren, die de opdracht krijgen te ontwerpen voor rocksterren – van het podium tot de rode loper.

Rihanna ontwierp al twee capsulecollecties voor Armani >

 
MAISON ALAÏA
Een nieuwe mijlpaal voor Azzedine Alaïa. Niet alleen loopt zijn modehuis als een tierelier – ondanks dat de Tunesische designer niet doet aan adverteren of een (e-commerce) website, verdubbelde Barney’s haar Alaïa-aanbod in het afgelopen jaar en krijgt hij privé-opdrachten bij de vleet – er staat nu ook een grote flagshipstore in Parijs op de planning. Om de hoek bij de Avenue Montaigne om precies te zijn. Eigenlijk is het niet alleen een flagshipstore, maar een ‘vijf verdiepingen tellend particulier hotel met een binnentuin, dat zal functioneren als winkel slash showroom slash kantoor.’ Zo liet de designer met enige trots weten aan WWD. Het pand in kwestie moet eerst nog even gerenoveerd worden, maar in maart 2013 zal Alaïa's Maison haar deuren openen.

 
KEDENG KEDENG
De Louis Vuitton Express dendert maar door. Herinner je je ‘m nog? De oldskool locomotief die tijdens de Louis Vuitton a/w 2012-show de venue binnen kwam rijden, met daarin alle modellen? Sindsdien is het Franse modehuis on a roll, of eigenlijk: on a rails. Onlangs liet ze namelijk fotograaf Todd Selby (van TheSelby.com) video/foto/illustratie-documentaires maken over een bijzondere treinreis die hij in opdracht van Louis Vuitton maakte van Parijs naar Shanghai. Tot 19 juli – de datum waarop Louis Vuittons eerste flagshipstore in Shanghai zal openen – wordt dagelijks een nieuwe documentaire gepubliceerd op Louisvuittonexpress.com. Leuk! Bekijk hieronder de teaser:

youtubeView full post on Youtube