Ondanks dat rechter Victor Marrero in het voordeel van Yves Saint Laurent uitspraak deed over De Rode Zool, geeft Christian Louboutin niet op. De Franse schoenontwerper strijdt vandaag verder om handelsmerkbescherming te krijgen voor ‘zijn’ rode zolen.

BITTERE STRIJD
En het wordt er niet bepaald gezelliger op. Zo verklaart advocaat Harley Lewin dat hij en Louboutin ‘will fight like hell’. De advocaat van YSL, David Bernstein, zegt op zijn beurt Louboutin aan te klagen voor de dalende verkopen van YSL-schoenen. ‘Hij gebruikte zijn marktmacht om winkels aan te sporen onze roodgezoolde schoenen niet te verkopen. Dit schaadde de collectie van dit jaar enorm.’ Aldus Bernstein aan New York Magazine.

Wat werd er eerder gezegd in de Louboutin vs. YSL-zaak? >

De verwachting voor de uitspraak van vandaag is dat rechter Victor Marrero weer in het voordeel van Yves Saint Laurent zal beslissen. Zo verklaarde de rechter vorig week woensdag al dat ‘Louboutin niet genoeg kan aantonen dat zijn rode zolen handelsmerkbescherming verdienen.’ Het alleenrecht op een kleur krijgen is namelijk killing voor de concurrentiegeest in de modewereld.

Pssst… Wordt Marc Jacobs de nieuwe Dior-ontwerper? >

Susan Scafidi, directeur van de Fordham University Fashion Law Institute, verklaart aan WWD: ‘Louboutins nachtmerrie is dat enorm veel verkopers nu vaten met rode verf gaan aanslepen, omdat het handelsmerk nu officieel dreigt te verdwijnen. Louboutin heeft enorm veel te verliezen. Hij ziet dit als diefstal van zijn identiteit. Die rode zolen zijn bijna zo herkenbaar als zijn naam.’