Nadat ze afstand deed van haar rol als mede-eigenaar van schoenenlabel Jimmy Choo in november vorig jaar, was het even stil rondom Tamara Mellon. Maar in juni bereikte ons het nieuws dat de Britse zakenvrouw weer een eigen lijn op poten zou gaan zetten. En daar blijft het niet bij, zo blijkt nu. Mellon lichtte onlangs een tipje van de sluier op over haar grootste plannen.

 
Zo blijkt die eigen lijn eerder een eigen imperium te worden met mode- én lifestyle-items, is ze van plan een eigen stichting op te zetten die vrouwelijke ondernemers stimuleert én lanceert ze binnenkort een boek. In deze pennenvrucht weerlegt Mellon alle onjuistheden die volgens haar in het boek The Towering World of Jimmy Choo: A Glamorous Story of Power, Profits, and the Pursuit of the Perfect Shoe, van auteurs Lauren Goldstein Crowe en Sagra Maceira de Rosen, staan vermeld.

BURBERRY MEN
Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Burberry; het Britse modehuis opende haar allereerste dedicated menswear-winkel in Londen. In dit nieuwe stulpje in Knightsbridge, hoef jij je niet te vervelen terwijl manlief aan het passen is. Geïnspireerd op de net geopende flagshipstore aan de Regent Street, hangt de shop vol speakers (vijftig om precies te zijn) en digitale schermen (honderd!) waarmee Burberry haar verhaal vertelt en jarenlange heritage viert. Ook aanwezig: een tailoring service, waar vakmensen trenchcoats precies op maat kunnen maken.

Ook Alexander McQueen opende onlangs een nieuwe menswear-winkel >

DUURT LANG
De relaunch die dit jaar op de planning stond voor het label van wijlen Elsa Schiaparelli (één van de meest invloedrijke ontwerpsters van de twintigste eeuw) zal moeten worden uitgesteld. Reden? Er is nog steeds geen geschikte hoofddesigner gevonden. En dat betekent dat het label, dat tegenwoordig onder de Tod’s-Groep valt, niet zoals gepland in januari 2013 met een eerste collectie zal komen, maar waarschijnlijk pas in juni of juli van dat jaar. Uhm, Tamara? Misschien ook een klusje voor jou?

Brengt Carine Roitfeld een parfum uit? >