WIE?
De Britse nieuwkomer Molly Goddard is hard op weg de nieuwe modelieveling van Londen Fashion Week te worden. Dit seizoen showde ze met de steun van het NEWGEN-programma voor veelbelovende jonge ontwerpers. De in Notting Hill opgegroeide Goddard studeerde op Central Saint Martins en specialiseerde zich daar in traditionele handwerktechnieken als plisseren, haken en smokwerk. Na stages voor John Galliano en Meadham Kirchhoff was Goddard in 2014 klaar om haar eigen lijn te beginnen. Haar stijl is meisjesachtig cool met een knipoog naar kitsch. Zo worden haar kenmerkende over de top feestjurken van lagen doorzichtige tule gedragen door Goddards nonchalante girl gang-types zoals kunstenares Phoebe Collings-James en Goddards jongere zusje Alice. Partner in crime Alice is niet alleen model en muze maar ook de stiliste van Goddards collecties. De ontwerpster is weliswaar nog maar drie seizoenen bezig maar begint nu al naam te maken met haar bijzondere, originele presentaties. Zo was de presentatie van de collectie voor afgelopen winter, een geënsceneerde modeltekenklas met schilderende modellen achter ezels en een voluptueus naaktmodel, een van de meest geïnstagramde shows van dat seizoen.

Dress, Trousers, Textile, Tablecloth, Pattern, Interior design, Tartan, Style, Plaid, Formal wear,

WAT?
Voor lente/zomer 2016 bouwde ze de prestigieuze ICA-kunstgalerij om tot heuse boterhamfabriek, compleet met modellen die aan de lopende band witte broodjes stonden te smeren. Naast de te verwachten jurken van lagen tule (deze keer in gifgroen en suikerspinroze) breidde Goddard haar repertoire dit seizoen uit met meer draagbare, commerciële ontwerpen als gesmokte tops in Schotse ruit, sluike katoenen jurken en bikinibroekjes van ruches.

WAAR?
Dover Street Market (waar Goddard vorig seizoen de eer kreeg een van de etalages in te richten), IT Hong Kong en Club 21.

mollygoddard.com

> Molly Goddard zal 20 februari haar herfst/ wintercollectie 2016 op de Londense fashion week showen.