Onder de sprookjesachtige bruisjurken van Monique Lhuillier horen natuurlijk een stel goede pumps. Goed nieuws dus dat de ontwerpster aan een eigen schoenenlijn is gaan sleutelen.

 
VAN TOP TOT TEEN
Heeft ze door haar kersverse samenwerking met Manolo Blahnik soms de smaak te pakken gekregen? Het lijkt er wel op. Lhuillier komt namelijk met hoge stappers op de proppen die voor goede concurrentie kunnen zorgen. ‘Ik wilde vrouwen altijd al van top tot teen kleden,’ verklaart Monique Lhuillier aan WWD. ‘Ik wilde dat de schoenen sexy, vrouwelijk en glamoreus werden.’

 
Voor het spring/summer 2013-seizoen lanceert Lhuillier eerst een capsulecollectie waarin vijftien paar schoenen zitten. Voor het daarop volgende herfst/winterseizoen kunnen we een volledige lijn verwachten. Maarre, spotten we bij de Lhuillier-shows niet altijd al schoenen van de ontwerpster aan de voeten van modellen? Jazeker. Alleen die muiltjes werden (helaas) nooit in productie genomen voor de verkoop. Tot nu dus.

 
Katie Holmes’ ontwerpen gaan als warme broodjes… >

 
De schoenen van de ontwerpster worden helemaal vervaardigd in Italië en gaan vanaf september vanaf $595 over de toonbank bij de Monique Lhuillier-winkels.