Nou zeggen wij sowieso niet snel ‘nee’ tegen een tas afkomstig van het Britse Mulberry, maar deze nieuwe binnenkomer is de klim in de pen meer dan waard, nietwaar? Dus, mogen we even tippen: de Mulberry Tassel collection, letterlijk vertaald: de kwastjes collectie. Met stip op 1 op ons wensenlijstje.

 
En niet alleen op die van ons. Menig celeb is fan. We noemen een Emma Watsen, Kate Bosworth, Lily Collins en Tali Lennox. Enige verschil: zij werden onlangs al gespot met de tas bungelend aan hun arm. Zij wel.

Ook een beste buidel: de Mulberry Travel bag >

 
FESTIVAL-GEAR
Het geinige is dat de Tassel collection niet is geïnspireerd op een stijlicoon (zoals bij de Alexa en de Del Rey het geval was). Inspiratie voor dit model haalde creatief directeur Emma Hill uit het straatbeeld. Of beter gezegd: uit het festivalbeeld. ‘The Tassel collection came about after seeing gorgeous Mulberry girls at festivals, bags slung over their shoulders, not afraid of a bit of English mud,’ laat Hill weten aan Vogue UK. ‘It reminded me of the image of laid-back Seventies festivals, fringing, tassels - the works!’

 
De Tassel heeft qua vorm verdraaid veel weg van de Alexa bag (slim, want bestseller), maar bevat net wat meer rock & roll door de studs en kwastjes. En dan hebben we het nog niet over die prachtige bordeaux-kleurige uitvoering gehad. Zucht… Slaan we door? Oké, nog even dit en dan houden we op: de Tassel collection bestaat uit de handtassen op de foto, een model een slag kleiner en schoudertassen met kettinghengsel in twee verschillende formaten. Prijzen variëren van € 2.476 (voor de lizard/tiger-tas) tot € 489 (voor de kleinste schoudertas). Shoppen doe je o.a. hier.

Lana Del Rey met haar eigen Del Rey bag >