Na de Alexa gooit Mulberry weer een zeer knappe tas op de markt. Boterzacht suède en leer, verschillende formaten, kettinghengsels… Kate Bosworth, Kirsten Dunst, Emma Watson, Lily Donaldson hebben ‘m al aan hun armpjes bungelen en onze sint- slash kerstverlanglijst bestaat louter nog uit één regel.

Kruipt Emma Watson ook in de ontwerppen? >

De Carter is ongetwijfeld weer een schot in de roos voor het modehuis, dat met het lanceren van de Alexa-bag – vernoemd naar model/presentatrice Alexa Chung – de waarde van het label van € 188 miljoen naar € 1,17 miljard (!) zag stijgen.

Inderdaad, dat is meer dan vijf keer de orginele marktwaarde door één tas. Van alle verkopen van Mulberry bestaat dertig procent dan ook uit de Alexa.

STAD & PLATTELAND
‘Ik ben zo enthousiast over de Carter,’ jubelt Mulberry’s creatief directeur Emma Hill aan Vogue UK. ‘Het is een geheel nieuwe lijn en heel erg Mulberry-girl-grows-up. Het a/w 2011-seizoen is het klassieke Engelse platteland met een twist en de Carter is precies zo’n tas die je van de stad naar je country-huis kunt meenemen.’

Vanaf € 810 pronkt het gloednieuwe model ook aan jouw schouder. De Carter is er in slangenleer, krokodillen nappa en zacht suède en is te koop in drie formaten: de Mini Carter Camera Bag, de Carter Camera Bag en de Carter Double Handle Bag.

PS – Roger Saul, de man die Mulberry op 21-jarige leeftijd oprichtte in 1971 met een lening van slechts 500 pond, stapt terug de modewereld in. De goede man vertrok in 2002 (gedwongen) bij het Britse Mulberry, maar probeert ’t nu weer met een designer shoppingcentrum in Somerset (een graafschap in Engeland).