Ever since hij vertrok bij Balenciaga, en het stokje overdroeg aan jong modegenie Alexander Wang, gonst het van de geruchten over de toekomst van Nicolas Ghesquière in de modewereld. Zou het een welverdiende break worden, na tien jaar bij het Franse modehuis? Gaat hij verder onder zijn eigen naam? Wordt hij ooit dé opvolger van Karl Lagerfeld bij Chanel? Inmiddels nemen de verhalen steeds vastere vormen aan.

 
BATTLE OVER GHESQUIÈRE
Er zijn namelijk verschillende investeerders geïnteresseerd in de ontwerper. En dat zijn niet de minsten; LVMH (waar onder andere Louis Vuitton en Céline onder vallen), Li & Fung en Only the Brave (waar Diesel onder valt) zouden Ghesquière graag aan een eigen label helpen. Aan de kant van PPR, zijn voormalige bazen bij Balenciaga, is het opvallend stil. Zou de onenigheid over creatieve interesses die ze hadden een toekomst tussen de twee de kop hebben gekost?

 
Er wordt in ieder geval gespeculeerd dat de Fransman wacht op een voorstel waarbij hij een aandelenbelang heeft. Dat hij dat in de modesector gaat vinden, is vrijwel zeker. 'Hij zal iets in mode gaan doen, want daar is hij erg gepassioneerd over,' vertelt muze en medewerker Marie-Amélie Sauvé aan The Cut. We houden je op de hoogte.

 
Lees nog even over Alexander Wangs intieme debuut bij Balenciaga >