Het Canadese warenhuisconcern Hudson’s Bay, één van de grootste warenhuizenketens ter wereld met 460 vestigingen en 66.000 werknemers wereldwijd, heeft zijn zinnen gezet op Nederland. Zo veel wisten we na de laatste update over het zogenaamde Hauschman-pand aan het Rokin. Maar nu blijkt dat niet het beroemde Saks Fifth Avenue (dat onder Hudson’s Bay valt) in 2017 zal openen op deze locatie, maar een vestiging van Hudson’s Bay zelf.

Maar er is meer nieuws. Het Parool weet vandaag te melden dat het Canadese warenhuisconcern de komende twee jaar tenminste nog twintig(!) vestigingen wil openen in Nederland. Je moet daarbij denken aan bovengenoemde warenhuizen onder de eigen naam maar ook – jawel – vestigingen van Saks Off 5th, de outletformule van Saks Fifth Avenue. De eerste zaken, waaronder vermoedelijk veel oude V&D-panden, gaan naar verluidt in de zomer van 2017 open.

‘We zien dat er in Nederlandse markt zowel ruimte is voor warenhuizen in het topsegment als voor discountformules,’ aldus topman Jeffrey Storch van Hudson's Bay volgens Het Parool. ‘De ontwikkeling die we in Nederland voorzien is vergelijkbaar met de situatie een paar jaar geleden in Canada. Daar hebben we met Hudson's Bay een nieuwe winkelervaring geïntroduceerd, met attractieve merken en uitstekende service. In Nederland willen we hetzelfde doen.’

Grootse plannen dus. We houden de ontwikkelingen in de smiezen.

Leuk: deze mini-departmentstore opende vorige week aan de Amsterdam P.C. Hooftstraat >