Nog niet bekend met Etsy? Alarm! Etsy is een groot online platform voor handgemaakt design en vintage producten waar wereldwijd al meer dan 875.000 kleine zelfstandigen bij zijn aangesloten. En potdikkie wij zijn er dol op.

 
Zo vind je op Etsy.com de leukste schilderijen en exclusieve vintage items, de meest kunstige sieraden en natuurlijk loads of kleding van designers (in spé). Iedere designer runt zijn eigen online toko op de site en daardoor shop je jouw hebbedingen (waar in veel gevallen nog een leuk persoonlijk verhaal achter zit) dus direct bij de maker ervan.

 
En dit platform, waar je overigens ook heel handig al je kerstcadeaus tegelijk shopt – zomaar een tip, heeft nu naast een Engelse, Franse en Duitse versie ook een Nederlands zusje gekregen. Net zo leuk, want net zo Etsy, maar dan Nederlands ‘ondertiteld’. En dat is niet alleen goed nieuws voor ons koopgekken, maar natuurlijk ook voor het designtalent in ons land. Want voor hen wordt het nu nog gemakkelijker om een eigen shop op Etsy te starten.

 
HELLO ETSY
Ter ere van de lancering wordt op 27 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven de Hello Etsy: Small Business in a Big World-conferentie gehouden, waar (beginnende) creatieve ondernemers tips krijgen over hoe ze hun bedrijfje niet alleen financieel succesvol kunnen maken, maar ook hoe ze als bedrijf een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere wereld. Ook zullen rotten in het vak, waaronder dutch design-held Piet Hein Eek, lezingen geven. Kijk voor meer info op etsy.com/helloetsy.

 
Wat is er nog meer te doen tijdens de Dutch Design Week? >