De Olympische Spelen zijn nog in volle gang, maar Stella McCartneys ontwerpen voor het Britse Olympische team zijn nu al tentoongesteld in het Design Museum in Londen in ‘Design to Win’ – een expo over de invloed van ontwerpers op sportkleding. Ook designers Hussein Chalayan, Puma en zonnebrillenmerk Oakley exposeren er hun sportieve gear.
    
Zien? De expo loopt nog tot 18 november 2012. Londen Design Museum, 28 Shad Thames London, Greater London.
    
VALENTINO
Ook Valentino exposeert. ‘Valentino, Master of Couture’ – zo heet de zijne – bevat 130 haute couture-jurken uit zijn 50-jarige carrière. Valentino koos ze alle 130 zorgvuldig zelf uit. Trots legt hij uit aan Vogue UK: ‘Al deze designs hebben een mooi verhaal. Het atelier maakte ze zo ijverig met de hand, dat nam uren, soms zelfs dagen in beslag. De details zijn ongelooflijk ingewikkeld.’ Dat geloven we, ja. ‘Buiten de shows en evenementen zijn de jurken zelden te zien geweest,’ gaat Valentino nog even verder. ‘Om deze ontwerpen te showen bij Somerset House, waar ze tot in detail te zien zijn door het grote publiek, is zeer uniek.’
   
Valentino: Master of Couture is te zien van 29 november 2012 tot 3 maart 2013 in Somerset House, Strand London.
   
PS - Een dag geen Karl Lagerfeld-nieuws is een dag niet geleefd. Althans, dat lijkt het levensmotto van de extravagante designer. Dagelijks floept-ie er merkwaardige dingen uit en de media smult ervan. Wij stiekem ook. Dit keer is Karls haar het gesprek van de dag. ‘I would die for white hair,’ meimert der Kaiser melodramatisch tegen de Amerikaanse ELLE Decor. Nu denk je natuurlijk: hij hééft toch wit haar? Nee, nee. ‘I cannot dye my hair, so I have to use the powder,’ vervolgt de Chanel-designer. Droogshampoo bedoel je, ome Karl? Ach, je kan maar lekker bezig zijn.
    
Miauw. Karl Lagerfeld praat over zijn kat Choupette >