In de Italiaanse media wordt driftig gespeculeerd over wat Giorgio Armani met zijn imperium zal doen. Het gefluister nam serieuze vormen aan toen persbureau Ansa het nieuws bracht dat Koning Giorgio van plan was zijn bedrijf na te laten aan een foundation.

Een zegsvrouw van het modehuis verklaarde daarna al snel dat de toekomst van Armani nog geenszins vastligt. Wat we wel weten: de grootmeester, die 11 juli 78 wordt, is niet van plan zijn levenswerk te verkopen aan een private-equity fonds dat uit is op snelle winst of investeerders die niets met mode hebben. Wel zou hij overwegen het huis over te doen aan een grote modegroep, mits het juiste bod wordt gedaan uiteraard. En ook het idee van een foundation is niet uitgesloten. Maar het is slechts één van de mogelijkheden.

Eerder liet de Italiaanse modeontwerper weten druk bezig te zijn met een overzichtstentoonstelling rond zijn eigen ontwerpen. Deze zou binnenkort tijdens Milaan Fashion Week het levenlicht moeten zien maar een exacte datum is nog niet bekend.    

Plaatjes kijken! Check hier de s/s 2012 show van Emporio Armani >

PS - Meer designernieuws: Raf Simons, de nieuwe ontwerper bij Dior, gaat voor het achtste seizoen in zee met Fred Perry.  Voor een echte Raf scoor je dus een van de 28 items van het het Britse Sportwear label.