MODENIEUWS

MODENIEUWS

Peter Pilotto naar Pitti W

03 mei 2012 14:38
door Gigi van der Zwaan

Peter Pilotto en rechterhand Christopher De Vos zijn de kersverse gastontwerpers van het Pitti W-event.


Weleens gehoord van de Pitti-mannenmodebeurs in Florence? Hier worden, zoals de naam al verklapt, de nieuwste modetrends en -ontwerpen voor mannen geshowd. De Italiaanse beurs doet echter ook steeds meer met vrouwenmode – hoera! – en daarom is het Londense label Peter Pilotto nu gecharterd om een prachtcollectie te tonen tijdens het Pitti W-event. Dit mode-evenement vindt dit jaar voor de tiende keer tegelijkertijd met de modebeurs plaats.  

 

PILOTTO’S PITTI PARTY
Wat Peter Pilotto en ontwerppartner Christopher De Vos gaan showen? Het ontwerpduo is van plan om hun pre-collectie voor de zomer 2013 in het historische Florence uit de doeken te doen. Onder andere Rodarte, Proenza Schouler, Haider Ackermann, Diane von Furstenberg en Giambattista Valli gingen hun al voor. Geen peanuts dus.

 
Zien: Anna Dello Russo ontwerpt voor H&M >

 
Peter Pilotto staat bekend om de prachtprints, jersey jurken en het verfijnde maatwerk. En da’s ook precies de reden dat Pitti W het label wilde hebben. ‘We hebben Peter Pilotto en Christopher De Vos uitgenodigd, omdat we op zoek waren naar een moderne benadering van vrouwelijke elegantie die constant en diepgaand is [...],’ verklaart Lapo Cianchi, Pitti’s directeur van communicatie, in de persverklaring. ‘Het was ook interessant om te zien hoe de ontwerpers twee verschillende geesten bij elkaar laten komen en klassieke elementen herinterpreteren in de mode.’ Zo, steek die maar in je zak.

 
Peter Pilotto en Christopher De Vos zijn van 19 tot 22 juni in Florence te vinden voor het Pitti W-evenement.


Reageer


MEER MODENIEUWS

Het regent modische sporttenues. Allemaal dankz...

Manusje van alles Karl Lagerfeld verruilt de kl...

Breaking! Anna Dello Russo slaat de handen inee...

Acne Studios brengt een ode aan fotograaf Lord...

Like! Balmain begeeft zich op social media-terr...

Klik, klik, klik. Calvin Klein heeft een kersve...