Weleens gehoord van de Pitti-mannenmodebeurs in Florence? Hier worden, zoals de naam al verklapt, de nieuwste modetrends en -ontwerpen voor mannen geshowd. De Italiaanse beurs doet echter ook steeds meer met vrouwenmode – hoera! – en daarom is het Londense label Peter Pilotto nu gecharterd om een prachtcollectie te tonen tijdens het Pitti W-event. Dit mode-evenement vindt dit jaar voor de tiende keer tegelijkertijd met de modebeurs plaats.  

PILOTTO’S PITTI PARTY
Wat Peter Pilotto en ontwerppartner Christopher De Vos gaan showen? Het ontwerpduo is van plan om hun pre-collectie voor de zomer 2013 in het historische Florence uit de doeken te doen. Onder andere Rodarte, Proenza Schouler, Haider Ackermann, Diane von Furstenberg en Giambattista Valli gingen hun al voor. Geen peanuts dus.

 
Zien: Anna Dello Russo ontwerpt voor H&M >

 
Peter Pilotto staat bekend om de prachtprints, jersey jurken en het verfijnde maatwerk. En da’s ook precies de reden dat Pitti W het label wilde hebben. ‘We hebben Peter Pilotto en Christopher De Vos uitgenodigd, omdat we op zoek waren naar een moderne benadering van vrouwelijke elegantie die constant en diepgaand is [...],’ verklaart Lapo Cianchi, Pitti’s directeur van communicatie, in de persverklaring. ‘Het was ook interessant om te zien hoe de ontwerpers twee verschillende geesten bij elkaar laten komen en klassieke elementen herinterpreteren in de mode.’ Zo, steek die maar in je zak.

 
Peter Pilotto en Christopher De Vos zijn van 19 tot 22 juni in Florence te vinden voor het Pitti W-evenement.