Dat Pharrell Williams graag de handen uit de mouwen steekt voor het milieu blijkt ook weer uit zijn nieuwe project voor Woolworths. De zanger is door het Zuid-Afrikaanse warenhuis benoemd tot style director van een nieuwe duurzame modecollectie.

Tijdens een persconferentie in Johannsesburg liet Ian Moir, chief executive officer van Woolworths Holdings, Ltd., weten dat hij hoopt dat Pharrell het bedrijf kan helpen om duurzaamheid ‘cool’ te maken voor de nieuwe generatie Zuid-Afrikanen. Volgens Moir liggen de normen en waarden van het bedrijf op één lijn met de muzikant, die zich al vaker heeft ingezet voor milieubewustzijn.

ARE YOU WITH US?
Het resultaat van de samenwerking is een duurzame T-shirt ontwerpwedstrijd, in samenwerking met Bionic Yarn – een bedrijf dat nieuwe stoffen creëert van gerecycled plastic afval. Design studenten worden gevraagd hun ontwerp in te sturen, uit deze selectie zal Pharrell zijn favoriete T-shirts kiezen, die vervolgens worden geproduceerd en verkocht in geselecteerde Woolworths-winkels in Zuid-Afrika. De winnaars krijgen ook nog eens een geldbedrag van zo’n $2000.

Een goede zaak! Check hieronder wat het multitalent over het project te zeggen heeft:

youtubeView full post on Youtube

 
Pharrell Williams en G-Stars 'Raw for the Ocean'-concept wint een eervolle prijs >

En H&M blijft aan kop in de strijd voor duurzaamheid >