Piet Paris is gastcurator in het Utrechtse Centraal Museum en geeft in samenwerking met H&M en ELLE een totaal nieuwe draai aan de collectie van het museum. De mode-illustrator en creative director van de Nederlandse Harper's Bazaar kiest meer dan 150 voorwerpen uit, om ze vervolgens op een originele manier te presenteren: als een musical. Mode, de musical noemt hij zijn tentoonstelling.

HOOFDPERSONEN
De hoofdpersonen zijn Chantal en Simone, twee zussen met tegengestelde smaken. Houdt Simone van modern, Chantal heeft liever traditioneel. De tegenstelling gaat als rode draad door de hele tentoonstelling en bezoekers kunnen zichzelf vergelijken met de zussen om zo hun eigen smaak te bepalen.

ALLE ASPECTEN DOEN MEE
In totaal worden meer dan vijftig looks van onder andere Comme des Garçons, Iris van Herpen en Viktor&Rolf gepresenteerd in zalen met elk een ander musicalthema. Zo is er bijvoorbeeld een backstagezaal en een rodeloperzaal.

MEER DAN KLEDING
Maar de tentoonstelling bezoeken betekent meer dan alleen kleding bekijken. Paris wil de mode namelijk in context tonen. Dat betekent dat hij voorwerpen als tikkende klokken en brandende lampen om de looks heen zet. Paspoppen voorziet hij volledigheidshalve van een eigen getekend gezicht.

Lijkt je wel wat? 7 juni t/m 30 november staat de ‘musical’ ten toon in het Centraal Museum in Utrecht. Kijk voor meer informatie op centraalmuseum.nl.

Save the date! Het ELLE Festival wil je niet missen >