In de rolprent van regisseur Baz Luhrmannwaarop we helaas nog krap een jaar moet wachten – mochten Carey Mulligan en consorten zich hullen in de meest overdadige robes van het Italiaanse modehuis.

IN EEN TWENTIES JASJE
Waarom Prada? Miuccia werkte in het verleden ook al samen met Luhrmann aan Romeo Juliet en de regisseur draaide ook de korte films die worden geshowd tijdens de Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations-tentoonstelling in elkaar. Daarbovenop trouwde hoofdrolspeelster Carey Mulligan begin dit jaar in een Prada-robe.

 
Welke must-see films komen er deze maand uit? >

 
Kwamen de prachtontwerpen je in de Great Gatsby-trailer al bekend voor? Kan. De vrouw van Baz Luhrmann, kostuumontwerpster Catherine Martin, trok veertig jurken uit het Prada- en Miu Miu-archief, die vervolgens voor de film werden nagemaakt met kleine veranderingen.

‘Ik probeer in mijn werk meestal om niet letterlijk te verwijzen naar bepaalde tijdsperiodes, want dat is niet de manier waarop ik denk,’ verklaart Miuccia Prada aan Vogue US. ‘Maar toen ik werkte aan de kostuums realiseerde ik me hoeveel stukken heel erg twenties konden worden met een paar kleine aanpassingen en een andere insteek.’

CAREY MULLIGAN
Maar makkelijk om te dragen zijn ze niet. Althans, volgens hoofdrolspeelster Carey Mulligan dan. ‘Ze zijn enorm zwaar. Het is haast alsof je een maliënkolder of harnas draagt.’ Aldus de actrice aan de Amerikaanse Vogue. Och, wat heeft Carey toch een zwaar leven. En dan werd ze voor de film ook nog eens behangen met exclusieve Tiffany & Co.-sieraden