Eenvoudig, maar met stunning details en een stel eyecatchers; zo kunnen we H&M's collectie voor dit najaar wel omschrijven. Dus hoe hard we ook hopen dat de overgebleven helft van de maand mei ons wél die dertig graden gaat brengen, zo graag wilden wij vandaag ook even rondneuzen tussen en voelen aan het herfstachtige moois dat H&M ons dit najaar gaat bieden. En ja, wij hebben onze wish list al klaar.

Bovenaan die lijst? De grijze bouclé-trui. Maar eigenlijk ook die prachtige knits. En de 7/8 pantalons verdienen ook best een gedeelde eerste plaats. En wat te denken van de bloesjes en jurk met hooggesloten kraag en 't bronskleurige chique bomberjack? Gecombineerd met een rijkelijk met parels bezette cap – voor 'n sportief jaren negentig-gevoel – en een stel mosgroene, echt lederen, pumps met scherpe punt. Afijn, ga dat vooral zelf even zien. Hier bekijk je alle looks >

DE FEITEN OP EEN RIJ

> De kleuren: futuristisch grijs, zwart, bruin, nachtblauw, bordeauxrood, mosterdgeel, mosgroen, lichtblauw, turquoise en goud.

> De materialen: wollen jersey, katoen, fluweel, zijde, mohair, leer, tweed, bouclé, jaquard en metallic.

> De accessoires: grove imitatiejuwelen, versierde schouderstukken, met kralen bestikte pet en tas, hoge gympen met ingebouwde sleehak, elegante slippertjes en lederen pumps.

PS - ook manlief heeft dit nieuwe seizoen niet te klagen. De herencollectie, waarbij 'het pak' centraal staat, is stijlvoller dan ooit. Denk: pakken (logisch), coltruien, pantalons, chino's, corduroy, halflange jassen, blazers, leren brogues, bretels, gekleurde sokken en jaren zestig brilmonturen.

Al gezien? De H&M Wateraid 2012-collectie >