Hoera voor Frida Giannini. De creatief directeur van Gucci is in de prijzen gevallen. Of eigenlijk: gaat nog in de prijzen vallen. Op 11 februari ontvangt ze de UNICEF annual Women of Compassion Award.

Al sinds 2005 ontwerpt Giannini voor Unicef een exclusieve accessoire collectie, waarvan een groot percentage van de verkoop naar UNICEF gaat. Op die manier draagt Gucci haar steentje bij aan UNICEF-programma’s voor aids-kindjes en -wezen in landen als Malawi en Mozambique. UNICEF vond het tijd worden Giannini nu eens in het zonnetje te zetten. De award zal worden uitgereikt door Jennifer Lopez, onder het toeziend oog van ambassadrices Rihanna en Mary J. Blidge.

Krijgt Anna Wintour een award? >

GUCCI FOR GRAMMY

Frieda gaat het dat weekend nog druk krijgen. Ze zal ook aanwezig zijn bij een Grammy-event waar ze een limited collectie Grammy-geïnspireerde Gucci-items zal presenteren. En drie keer raden in wiens zak de opbrengsten hiervan niet terecht komen? Juist! Het goede doel van deze actie is het Grammy Museum in LA. Goed bezig, die Frida.