Het is dik aan hoor, tussen Puma en Nederland. Potdorie nou. Gaat op 6 augustus de verkoop van Puma's eerste collectie in samenwerking met een vrouwelijke grafisch designer van Hollandse bodem van start, is er nu ook net een speciale samenwerkingscollectie met Filling Pieces uit.

We stellen beide collecties even voor.

PUMA X CAREAUX

Wie: Grafich ontwerpster Careaux (spreek uit: Caro), geboren (in Duiven) onder de naam Caroll Lynn. Naast illustrator is ze zelfverklaard sneakerhead. Ze startte haar carrière op het moment dat social media booming werd en in rap tempo werd ze een sleutelfiguur in de sneakercultuur en wereldwijd geroemd om haar op sneakers geïnspireerde grafische illustraties en haar iconische'femme meets street' kledingstijl. Inkoppertje voor Puma om haar te scoren voor een samenwerking. (Check haar vooral ook even op Instagram).

Wat: Puma X Careaux is een vrolijke, kleurrijke collectie bestaande uit kleding en footwear,geïnspireerd op de vijf meest bijzondere personen in Careauxs leven. Het bloemdesign dat overal op te zien is, is haar trademark en daarmee ging ze de iconische Puma-sneakers Duplex OG 'te lijf' (een hardloopstijl uit de nineties) én de Puma Suede (waar du moment ook Kylie Jenner op rondparadeert). Eyecatcher is de Blaze of Glory X Careaux X Graphic, waarvoor Careaux, met de zogenaamde Trinomic-technologie (een zeshoekig systeem in de zool dat druk opvangt en dit op een innovatieve manier verdeelt) als uitgangspunt, op creatieve wijze functionaliteit met design combineerde. De symbolische rozenprint en typerende Blaze of Glory-elementen sieren de bovenzijde van de schoen, die is afgewerkt met geperforeerd leer.

Wanneer: Vanaf 6 augustus dus.

Waar: Bij de bekende Puma premium retailers (oa Concrete, No Boys Allowed, Woei en de Bijenkorf), in Puma stores en via Puma.com.

Footwear, Brown, Shoe, Textile, Red, White, Pink, Light, Carmine, Tan, pinterest
Footwear, Leg, Fashion, Street fashion, Beauty, Long hair, Thigh, Fictional character, Model, Photo shoot, pinterest

PUMA X FILLING PIECES

Wie: footwear-label Filling Pieces werd in 2009 opgericht door de Nederlander Guillaume Philibert en maakte in rap tempo internationaal furore. Zo werd het onder meer al snel verkocht in de vooraanstaande conceptstore Concrete in Parijs en lopen inmiddels veel celebs erop rond. Het label staat vooral bekend om de mix van streetwear en high-end fashion aesthetics.

Wat: Een herinterpretatie van Puma's Blaze of Glory-sneaker. Luxe materialen staan daarbij centraal, met veel aandacht voor details. Toch is het een cleane, stripped down schoen geworden, met een slank silhouet en voorzien van de signature tong van Filling Pieces. De schoen komt enkel uit in matzwart.

Wanneer: Hij is nu al verkrijgbaar.

Waar: Shoppen doe je bij Fillingpieces.com en een select clubje Puma-retailers, in Nederland oa bij Four en Ansh46. En hij gaat snel, dus liefhebbers moeten haast maken.

Footwear, Product, Shoe, Athletic shoe, Sportswear, White, Style, Light, Carmine, Black, pinterest
Clothing, Footwear, Leg, Trousers, Shoe, Human leg, Shirt, Standing, Outerwear, Sitting, pinterest