Adidas en Raf Simons slaan opnieuw de creatieve handen ineen. Simons stuurde in januari zijn eerste collectie Adidas X Raf Simons-herenschoenen de catwalk op tijdens de Raf Simons autumn/winter 2013-show. En nog vóór die stappers in de winkel liggen – ze worden deze maand gelanceerd – sloeg Diors creatief directeur wederom aan het ontwerpen voor het sportlabel.
     

BELOOFD IS BELOOFD
Ontwierp Simons eerst enkel herenschoenen voor Adidas, voor aankomende zomer heeft-ie, zoals beloofd, zijn zinnen gezet op uniseks sneakers. Net als de eerste lijn sportstappers zal de tweede kleurrijk zijn. En ditmaal heeft Simons zich laten inspireren door stripboeken met een futuristisch tintje. Dat resulteerde in acht modellen in de kleuren geel, groen, blauw, en diverse andere kleuren, gemaakt van materialen als nylon, leer en geborduurd textiel. Vanaf februari 2014 zijn de nieuwe Raf Simons X Adidas-kicks pas te koop, voor een prijs tussen de $ 350 en $ 450.


RICK OWENS X ADIDAS
Ontwerper Rick Owens ging ook aan de haal met Adidas. Het eerste beeld, één van de zes modellen, is nu op het wereldwijde web opgedoken. En zoals verwacht zijn Owens’ ontwerpen geen wild kleurenspektakel als bij Raf Simons; wit, zwart en grijs is wat de boventoon voert, op een simpele, futuristische schoen. Vanaf december 2013 ligt de Rick Owens X Adidas-collectie in de winkel.
    

Lees hier alles over Rick Owens X Adidas >