MODENIEUWS

MODENIEUWS

Raf Simons voor Dior

09 april 2012 19:55
door Gabriëlle Koster

De kogel is door de kerk. Modeontwerper Raf Simons – voormalig hoofdontwerper bij Jil Sander – neemt het stokje over van Galliano's tijdelijke opvolger en voormalige assistent Bill Gaytten en wordt de nieuwe hoofdontwerper bij Dior.


Ruim een jaar geleden werd John Galliano ontslagen bij modehuis Dior vanwege zijn antisemitische uitlatingen. Een jaar lang schudde het internet op haar grondvesten, want: wie zou in Galliano's sporen treden? Tal van namen passeerden in de loop der tijd de revue: Marc Jacobs, Haider Ackermann, Azzedine Alaïa, Sarah Burton en Raf Simons.

     

En nu, na een jaar komt er dan eindelijk een einde aan al die geruchten. Raf Simons die in februari al het modelabel Jil Sander verliet, zal toch (in maart gonsde het nog van de geruchten dat Simons te bij de salarisonderhandeling te hoog ingezet zou hebben) hoofdontwerper worden, zo bevestigt de New York Times.

             
‘IK VOEL ME FANTASTISCH!’
Aankomende week zou het nieuws officieel pas worden bevestigd door het modelabel, maar de ontwerper zelf heeft zich in zijn enthousiasme een tikje versproken. Zo jubelde hij aan de telefoon vanuit zijn Antwerpse atelier tegen New York Times: ‘Ik voel me fantastisch! Het is een van de grootste uitdagingen ooit en een droom om bij een label als Dior te gaan werken. Dior staat voor absolute elegantie, vrouwelijkheid en pure luxe’.

        
De eerste Raf Simons voor Dior-collectie zou tijdens Parijs Fashion Week in juli te bezichtigen zijn.

     


Reageer


MEER MODENIEUWS

Actrices Emmy Rossum en Camilla Belle zijn de k...

Modewebshop DesignersUnited.com lanceert een on...

Chloe Green stapt in de voetsporen van papalief...

Guess CEO Paul Marciano doet een boekje open ov...

Karl begeeft zich wéér op nieuw terrein; hij ga...

Zien! Victoria’s Secret-model Miranda Kerr zet...