De Council of Fashion Designers of America (CFDA) wil voorkomen dat er modellen van hun stokje gaan en een flinke smak maken tijdens de New York Fashion Week die 10 februari van start gaat. Ontwerpster Diane von Furstenberg, tevens voorzitter van de CFDA, wil dat de modellen extra goed worden behandeld.

Zo moedigt de moderaad modellen met een eetstoornis aan om professionele hulp te zoeken. En modellen die in behandeling zijn zouden mogen de catwalk alleen betreden met medische toestemming. Er komt backstage een rook- en alcoholvrije ruimte, waar de modellen gezonde maaltijden en snacks kunnen halen.

MINIMUM LEEFTIJD
Maar dat is niet alles. Ook de minimumleeftijd wordt wat opgeschroefd. De CFDA raadt modellen onder de 16 jaar af en modellen jonger dan 18 jaar mogen geen nachtwerk meer doen. De organisatie pleit verder voor voldoende rust en een break tussen de shows, zodat de modellen bij kunnen komen.

De nieuwe regels zijn volgens Diane von Furstenberg van positieve invloed op alle vrouwen. ‘A healthy mind in a healthy body is a healthy life! Choose health and diversity’, aldus Diane von Furstenberg

Topmodel Linda V viert haar 10-jarig jubileum >