Game, set, match. Ook in het ontwerpen van kleding gaat Venus Williams voor de winst. De 31-jarige tennisster herlanceerde haar kledinglijn EleVen by Venus Williams met nieuwe tops en bottoms die zowel op als buiten de baan kunnen worden gedragen.

 
‘EleVen is really about being better than a 10,’ vertelde Williams aan WWD. Een beetje de story of her life in kleding dus. Hoe dat eruit ziet? Voor dames ontwierp Williams een wedstrijdjurkje, een rok, tanktops, sportbeha’s en V-neck T-shirts waarop ze haar liefde voor kunst los liet in prints en kleurgebruik. Ook gebruikte ze eigen ontworpen prints en zijn alle items uit de collectie voorzien van een verstopt handgeschreven bericht van de tennisster.

 
RIHANNA X RIHANNA
Na haar eerste ontwerperssamenwerking met Giorgio Armani is het binnenkort ook weer D-day voor Rihanna. Dan ligt haar zelfontworpen zomercollectie voor het luxelabel in de schappen. Een lijn bestaande uit max tien items aan kleding en accessoires. Hartstikke leuk natuurlijk, maar RiRi heeft – voor wie het nog niet wist – grotere ambities. ‘After that I’m really pursuing a fashion line of my own,’ flapte de zangeres er uit. ‘I want to design ... so I’m working with designers that I respect, and companies that I respect. I want people to really trust me before I just say ‘Buy it, because it’s mine.’

Hoe, wat, waar, wanneer? Joost mag het weten. Maar Rihanna kennende, bokst ze die eigen lijn – ongetwijfeld bestaande uit in ieder geval een paar afgeragde denim shorts om te combineren met een stel torenhoge lieslaarzen – zo bij elkaar.