River Island wist het Londense merk Sibling – vooral bekend door zijn kleurrijke en playful knit-ontwerpen – te charteren om hun capsule collectie s/s 2016 te ontwerpen. Je kent Sibling misschien wel van de gezellige roze gebreide truien in luipaardmotief of van de bretonse-streepjes-trui met glitters. Verwacht voor deze capsule collectie dan ook vooral heel vrolijke kleren; roze geruite denim, bloemen en glitters, volledig volgens de DNA van het merk.

SIBLING X
Het is overigens niet de eerste keer dat Sibling met een ander merk in zee gaat. Onlangs ontwierpen ze voor Baby G 200 horloges – limited editions - in luipaardenprint.

OVER SIBLING
In 2008 begon Joe Bates samen met Sid Bryan en Cozette McCreery het knitwearlabel Sibling voor mannen. In 2012 kwam daar het zusje Sister bij Sibling bij, een lijn voor vrouwen. Helaas overleed Joe Bates afgelopen augustus aan kanker, maar de twee overgebleven ontwerpers zetten hun visie moedig voort. Afgelopen september showden Cozette en Bryan voor het eerst zonder Bates.

Glasses, Shirt, Hat, Style, T-shirt, Party supply, Fashion accessory, Costume accessory, Fashion, Jewellery,

Sid Bryan, Joe Bates, Cozette McCreery tijdens de Londen Fashion Week a/w 2013

Om alvast een indicatie te geven hoe deze samenwerking eruit zou kunnen zien:

instagramView full post on Instagram

Bekijk hier alle catwalkbeelden van de Sibling s/s 2016-show >