Ronnie Flex, wiens echte naam Ronell Langston Plasschaert luidt, ontving de bokaal uit handen van Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg en co-host Fockeline Ouwerkerk. De rapper is met zijn - we citeren - ‘onberispelijke street style en nonchalante houding’ (de reden waarom Esquire hem nomineerde), een bijzonder vreemde eend in de bijt in het rijtje van zeventien Bekende Nederlanders die hem in eerdere verkiezingen van de Best Geklede Man al voorgingen. De rapper verscheen gisteravond ondanks de dresscode black tie in een spijkerbroek met T-shirt, om maar iets te noemen. Maar met een overduidelijke meerderheid van de stemmen (het publiek kon de afgelopen weken online een stem uitbrengen op haar favoriet, wat door een whopping 11.000 mensen werd gedaan), was hij toch echt een terechte winnaar, volgens het mannenblad.

Tot de laatste dag maakten trouwens ook ELLE’s favoriet, schrijver Raoul de Jong, en presentator Jan Versteegh kans op de overwinning.

instagramView full post on Instagram

V.l.n.r.: Genomineerden Dio, Ronnie Flex en Raoul de Jong

De mannen van rockband De Staat, onder leiding van Torre Florim, namen de award voor Best Geklede Band in ontvangst. Dezelfde avond werd ook meteen Esquire’s jubileumnummer (25 jaar!) gelanceerd, met op de cover messias van de stijl Jort Kelder, die on stage het allereerste nummer in ontvangst nam. Bekijk hier de video van de avond.

 Esquire's jubileumnummer

Ronnie Flex ontvangt de award uit handen van Esquire's Arno Kantelberg en co-host Fockeline Ouwerkerk