Waarom? Om al die hoge hakken die de vier hoofdrolspeelsters moesten dragen.

DE VERVORMDE VOET VAN SJP
Sarah Jessica Parker vertelde onlangs dat al die torenhoge pumps van Carrie – ‘I’m not afraid of heights, have you seen my shoes?' – ervoor hebben gezorgd dat ze een extra voetbot groeide. Echt. SJP vertelt aan ELLE.com: ‘Ik ging naar een voetdokter en hij zei: ‘Jouw voet doet dingen die het niet zou moeten doen. Dit bot hier, die heb je zelf gecreëerd. Dat hoort daar niet.’ Het moraal van dit verhaal? The chickens are coming home to roost.

HAAT AAN DE HEELS
En niet alleen SJP werd iedere dag meer dan 10 centimeter groter gemaakt, ook Kristin Davis moest er op de set aan geloven.

De actrice vertelt nu dat ze zich schuldig voelt dat ze al die vrouwen wereldwijd op belachelijk hoge schoenen heeft laten lopen: ‘Ik voel me echt schuldig over die hakken. Het leek er echt op alsof we tegen alle vrouwen zeiden: ‘Je moet hakken zoals deze dragen.’ Maar dat wilden we echt niet. Waren het prachtige schoenen? Ja. Pasten ze bij onze karakters? Ja, want vrouwen houden ervan om ze te dragen. Maar het werd zo uitvergroot dat het net leek alsof vrouwen ze iedere dag zouden moeten dragen.’

Gelukkig maar dus dat 't komende modeseizoen het codewoord plat is. 

Sarah Jessica Parker ontwerpt nu zelf schoenen. En ja, die zijn ook hoog >