Shoedesigner Fred de la Bretonière heeft de hulp ingeschakeld van Sjaak Hullekes. Niet voor een schoenencollectie, maar voor een heuse kledinglijn. Tjokvol, hoe kan het ook anders, leer. ‘De leren kledinglijn is een idee dat al sinds het begin van mijn carrière leeft. Met de medewerking van Sjaak, wordt dit idee nu dan ook echt verwezenlijkt. Sjaak en ik houden beiden van eenvoudige lijnen en werkten al eerder samen’, vertelt Fred in een persverklaring.

SCHOENMAKER, BLIJF BIJ JE LEEST
Het is overigens niet de eerste keer dat de Hollandsche schoenontwerper afwijkt van zijn zogenaamde leest. Tijdens zijn 40-jarig jubileum in 2010 lanceerde hij zijn eerste lederen kledingcollectie. En daar heeft de met een Dutch Fashion Award 2009 onderscheiden Sjaak Hullekes op doorgeborduurd. Of nu ja, gebreid. Want naast leer verwerkten Sjaak en Fred ook breisels en tricot in de collectie die vanaf september verkrijgbaar is. En dat alles in aardse en nude tinten.

Sjaak Hullekes heeft een nieuwe zaak geopend in Arnhem >

Een schoenmaker die kleding gaat ontwerpen: of dat nu zo’n goed idee is? Jazeker, zo meent Fred de la Bretonière: ‘Leest betekent ook taille, snit. Dus ja ik houd me wel degelijk bij mijn leest.’


De collectie van Sjaak Hullekes x Fred de la Bretonière ligt vanaf september in de winkel. Meer info: Bretoniere.nl.