Ford showde zijn eerste damescollectie tijdens de laatste NYFW voor een wel zeer select gezelschap zonder flitsers. Heel de wereld zag groen van jaloezie, maar Tom Ford was onverbiddelijk. Enkel een groepje vakbekwaam modeminnend volk mocht een blik werpen op zijn langverwachte collectie.


De voormalige ontwerper van Gucci heeft er tabak van dat de kleding steevast de dag na de show online staat en dat minderjarige (B-)sterren zich hullen in de mooiste creaties, zodat tegen de tijd dat de kleding werkelijk in de winkel arriveert de ware modeliefhebber de kledij niet meer aan wil.


DE CATWALK
Dus Ford doet het anders. Hij gaat terug naar de old skool manier van showen. Geen celebrities front row en geen fotografen, wel vakmensen, zijn muzes (Beyoncé, Lauren Hutton) op de catwalk en hijzelf die de creaties aankondigt. Zijn persoonlijke fotograaf Steven Meisel is de enige die de kleding op de gevoelige plaat mag vastleggen.


DE COLLECTIE
Genoeg over Ford’s principes, over naar het belangrijkste: de kleding. Niet alleen zijn manier van showen is retro, de kleding is dat ook. Een goddelijke seventies feel. Denk aan: tweed, pailletten, pittige prints, fringe dresses en uiteraard het mannenpak pour elle. Bekijk het moois alvast in de slideshow van Vogue.


PS - Nog iets wat Tom Ford goed kan: films maken! Hij is bezig met zijn tweede filmproject, een comedy wordt ons ingefluisterd. We wachten in spanning af!