Kokosalaki staat al drie jaar aan het creatieve roer van het label. Maar aan alle goede dingen komt een eind en nu is het volgens de ontwerpster tijd voor nieuwe uitdagingen.

 
GOUDEN COMBI
In de persverklaring laat Kokosalaki weten: ‘De laatste drie jaar die ik heb doorgebracht bij Diesel Black Gold zijn een hele interessante en aangename ervaring geweest. Ik wil het hele DBG-team bedanken voor hun harde werk en steun bij het opbouwen van deze lijn. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen en wens Diesel Black Gold al het succes voor de toekomst.’


 
De spring/summer 2013-lijn – die tijdens de aanstaande modeweek in New York in september geshowd wordt – zal dan ook Kokosalaki’s zesde en laatste collectie voor het label zijn. Haar opvolger zal in oktober van dit jaar bekend worden gemaakt.

 
Showt Kanye West wederom tijdens Parijs Fashion Week? >

Renzo Rosso, de oprichter van Diesel, is Kokosalaki dankbaar voor haar noeste arbeid. ‘Dankzij haar talent heeft Diesel Black Gold zich duidelijk kunnen definiëren als een hoogwaardig op zichzelf staand label.’ Zo. Steek die maar in je modische zak.

Helemaal hoeven we Sophia Kokosalaki trouwens niet te missen. De Griekse ontwerpster heeft sinds 1999 ook nog een kledinglijn onder haar eigen naam.