Niet een naam van het formaat YSL, wel een Italiaans modehuis met geschiedenis. Zegna is van oorsprong – het label stamt al uit 1910 – gespecialiseerd in herenkleding gemaakt van luxueuze materialen, maar heeft sinds 1999 ook een losstaand dameslabel in bezit, genaamd Agnona. Pilati zal voor beide aan de slag gaan, evenals voor de couture- en cruisecollectie.

Even teruglezen: in februari werd bekend dat Stefano Pilati het Franse modehuis ging verlaten >

OUDE VRINDEN

Pilati en Zegna zijn geen vreemden van elkaar. Eerder werkte de designer al samen met het productieteam van Zegna omdat zij mannenkleding voor YSL produceerden. Naast pakken voor haar eigen label, vervaardigt Zegna ze namelijk ook voor grote modehuizen als Gucci, Tom Ford en dus YSL.

‘Ik ben ontzettend blij om Stefano in ons midden te hebben,’ aldus Gildo Zegna, chief executive officer van de Zegna Group. ‘Hij brengt veel talent, waardevolle ervaring en een enorm enthousiasme met zich mee. We hebben ambitieuze plannen met Agnona en we geloven er sterk in dat we onder zijn creatief leiderschap in staat zullen zijn deze kleine juweel te laten uitgroeien tot een global brand.’ One to watch dus, Agnona.

Naar verluidt start Pilati op 1 januari 2013 op zijn nieuwe standplaats en de eerste collecties van zijn hand zullen in juni van dat jaar te zien zijn.

Misschien kende je Zegna al van de acteerkostuums van George Clooney >